Om oss

logotype

Kinapoolens logotype består av två fiskar som simmar tillsammans. I Kina betyder guldfisken rikedom och fiskar som simmar i par betyder enhet, fruktsamhet och överflöd. Kinapoolen vill hjälpa arbetsgivare att bli mer framgångsrika i sin verksamhet i Kina genom att tillhandahålla Kina-kompetent arbetskraft.

Idén till Kinapoolen föddes när vi såg hur svårt det är för svenska arbetsgivare att hitta kompetent personal med Kina-kunskap och Kina-erfarenhet, samtidigt som det är svårt för personer med denna kompetens att hitta lämpliga arbeten. Ursprungligen sattes hemsidan upp redan 2012, men den var under flera år vilande och har nu i februari 2016 blivit lanserad på nytt och är numera aktiv. Kinapoolens mål är att fler personer med utbildning i kinesiska och studier om Kina och personer med Kina-erfarenhet ska hitta relevanta arbeten som tar tillvara på deras kunskap om Kina.

Kinapoolens grundidé är att öka kontaktytan mellan arbetsgivare och arbetssökande för att främja kunskapen om Kina i Sverige och hjälpa svenska företag att bli mer effektiva i sin Kinaverksamhet. Vi vill även hjälpa kinesiska företag och investerare att bli framgångsrika med personalförsörjning i Skandinavien, fokus Sverige i dagsläget.

Idag är Kinapoolens främsta fokus att skapa en CV-bank för Kina-intresserade personer med svensk anknytning som vill arbeta med Kina i Sverige eller på plats i Kina, med särskilt fokus på följande typer av personer:

  • Nuvarande eller tidigare studenter i kinesiska och/eller Kina-relaterade ämnen på universitetsnivå.
  • Kinesiska studenter som har studerat i Sverige.
  • Personer som har arbetslivserfarenhet från Kina eller från svenska företag eller myndigheter som arbetar med Kina från Sverige.

Kinapoolen är idag baserad i Stockholm och Skåne och ingår i företaget Sandklef Asia Insights, en konsultfirma inriktad på att hjälpa svenska företag förstå den kinesiska marknaden bättre och att underlätta för kinesiska företag som vill investera i Sverige.

Vem är vi?

Kristina i SaigonKristina Sandklef är grundare och partner på Kinapoolen. Hon började studera kinesiska på Öst- och Sydöstasienlinjen i Lund 1990 och har även studerat på Renmin University i Peking ett år 1994/95. Åren 1998-2007 arbetade hon som marknadsanalytiker med särskilt fokus på kinesiska konsumenter för Ericsson, Sony Ericsson och olika operatörer. Därefter arbetade hon tre år som säkerhetspolitisk analytiker på Försvarsmakten och åren 2011-2014 arbetade hon som makroekonom fokus Kina på fondbolaget East Capital. Hon har i olika positioner på sina tidigare arbetsplatser hjälpt sin arbetsgivare att rekrytera medarbetare och är van vid att utvärdera arbetssökandes utbildningar och kompetens. Idag driver hon Kinapoolen och Sandklef Asia Insights tillsammans med Håkan Garmer.

Hakan bildHåkan Garmer är partner på Kinapoolen. Efter att ha studerat organisationspsykologi och statskunskap började han studera kinesiska för ekonomer och samhällsvetare i Lund 1997. Hösten 1998 flyttade han till Peking för att studera på Peking University ett läsår och blev sedan kvar i Kina. Med basen i Peking, och senare Shanghai, har han arbetat med att bygga upp försäljning, omorganisera samt effektivisera strukturen för flera utländska företag i Kina, bland andra Cardo doors (Crawford), Nortel Networks, Alno AG. Han har under sina år i Kina på olika arbetsplatser också rekryterat nya medarbetare och har praktisk erfarenhet av rekrytering. Efter 17 år är han tillbaka i Sverige och driver nu Kinapoolen och Sandklef Asia Insights tillsammans med Kristina Sandklef.