Nordic Innovation House söker en community manager för placering i Hong Kong. Personen ska hjälpa snabbt växande nordiska företag att komma in i marknader i APAC (Asia Pacific) snabbare men med mindre risk. Den potentiella kandidaten måste kunna kombinera entreprenörskap med nätverkande gentemot Hong Kong, Kinas ”Greater Bay” (dvs Pärlfloddeltat) och APACs start-up-communities och även tillhandahålla professionella tjänster. I rollen ingår att rapportera till en styrgrupp där bl a Business Sweden ingår.

I arbetsuppgifterna ingår att sköta de dagliga åtagandena, såsom event, delegationer, PR, social media, erbjuda inkubatorer att introduceras till relevanta tekniknätverk som mentorer, investerare och potentiella affärskompanjoner inom Hong Kongs innovationsekosystem.

För att kunna söka arbetet bör du ha 3-5 års arbetslivserfarenhet, framför allt från att ha arbetat med sociala medier, men även ha erfarenheter från start-ups. Du måste ha mycket god engelska, och det är en merit att kunna mandarin, kantonesiska och/eller något nordiskt språk.

Läs mer om tjänsten på länken ovan. Sista ansökningsdatum är 2018-08-05.