Tanums kommun söker sommarvärd(ar). Under de senaste två åren har antal bussar med främst kinesiska besökare ökat markant och till stor del skapat en logistisk infrastrukturutmaning i Fjällbacka. Projektet sommarvärdar är en satsning för att möta dessa gäster med ett gott Värdskap och styra infrastrukturen på ett logistiskt bra sätt. I Värdskapet ingår att kommunicera och inspirera till kommunens olika besöksmål, sevärdheter, evenemang, shopping, restaurang och boende samt ge information om service. Sommarvärdarna ska hjälpa de som söker upp dem men stor vikt läggs på att vara uppsökande och erbjuda sin service. Gästerna ska välkomnas på ett positivt sätt och frågor ska besvaras professionellt. Värdarna ska även bevaka trafikflödet vilket kommer ske i nära samarbete med kommunens parkeringsvakter.

Uppdraget innebär även insamling av statistik och information, vilket är ett samarbete med Turistrådet Västsverige och Göteborgs universitet. Sommarvärdarna kommer jobba i team om två personer och ska befinna sig vid Stallarna i Fjällbacka. Uppdraget kommer ske i nära samarbete med Tanum Turist och den lokala turistbyrån som också kommer tillhandahålla informationsmaterial och utbildning.

Du får gärna ha arbetat inom turism- och besöksnäringen (serviceyrken), har du destinations/områdeskunskap är det en fördel men inget krav. Du ska tala god svenska samt ha goda språkkunskaper i engelska. Meriterande är om du kan ytterligare språk och kunskaper i kinesiska är meriterande. Visstidsanställning heltid/deltid under perioden juni-augusti.

Läs mer om tjänsten på länken ovan. Sista ansökningsdatum 2018-05-27.